zondag 10 september 2017

Ons eerste weekje is voorbij!

We hebben onze eerste volle week achter de rug.
Elkaar leren kennen, de afspraken van de klas en van de juf leren, opruimen na het spelen, in de rij leren staan en we proberen onze broek droog te houden!

Ons eerste knutselwerkje hebben we goed gedaan. We kleuren met potlood een Nijntje voor aan onze boekentas te hangen. Kijk eens hoe flink..


Jules kan alleen zijn jas aandoen, dat willen wij ook kunnen dus oefenen maar!

We maken kennis met onze twee klaspoppen, Nijntje en Nina.

Ons dagje is opgebouwd uit verschillende activiteiten zo kunnen wij heel goed weten wat er gaat gebeuren en wanneer we bij mama en papa gaan. Het speldje van Nijntje schuift telkens op als we iets anders gaan doen.

We leren elk thema nieuwe woordjes, dit doen we aan de hand van verhalen, mooie prenten, didactisch materiaal... Hier praten we bij een prent; in de klas!


Juf Caro vertelde drie mooie verhaaltjes. 

De dagen van de week leren wij aan de hand van kleuren: maandag is de blauwe dag, dinsdag is geel, woensdag is rood (huisje is kleiner omdat we kort op school zijn) donderdag is groene dag en vrijdag is roze. Aan het begin van de week zijn alle huisjes leeg, elke dag maken we een Nijntje wakker en zetten we ze in het huisje. Zo tellen wij en weten we welke dag we zijn en hoeveel dagen we al samen in de klas waren.

Ziezo, dat waren enkele momenten uit ons weekje, sommige dingen blijven geheim..
Prettige zondag aan al onze bezoekers van ons blog.
Groetjes juf Caro

*** Het balkje "Hoekjes van de klas" is bijgewerkt neem gerust een kijkje om onze klas beter te leren kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten